• Casa Gana

    PROJECT Casa Gana
    TYPE residential + small wedding Venue
    LOCATION Pakchong, Nakornratchasima, Thailand
    OWNER Papawin Kangwanwatana
    SITE AREA 664 sq.wah
    USED AREA 378 sq.m.
    STATUS construction
  • North-Eastern of Thailand, 3 hours’ drive from Bangkok, Khao Yai, a well-known suburbs tourist spot with a healing environment, where the site is settled. A six hundred square wah is surrounded by nature with the stunning view of gigantic hills at the back of the site, where is the perfect location for being a vacation villa to escape from the chaotic city, and the wedding venue for small-medium cerebration party which gives privacy among aesthetic ambient.

    This villa is located at the end of the site to get the most advantage from the elegant view and the most privacy, leave the large area in front of use space for future land use. The solid feature was applied at the front to avoid non-admirable view across the road, by using heavy and huge wall surface. To create an attraction with extremely different perception from the visitor, a narrow opening lead to the restful main entrance court in which almost square shaped, at the heart of the villa, opening to the sky with the tree before entering to the relaxing space indoor.

    Two storeys function suitable for two usability purpose at a time, either a vacation villa or wedding venue. At the first floor, an open-plan living space, with entire glass window along west side giving panoramic frame of view in which flowingly connects an indoor space to a backyard by a longitudinal outdoor terrace, serving flexible activities from different groups, as a vacation villa for family and friends or a garden venue for wedding party. Besides, the private zone is placed at the North, bedroom and outdoor bathtub then take the small garden view. On the other hand, a party-space room type with two bedrooms is for family and group traveller. Since all the rooms are compacted at the front, the greatest view is wide opened through the rooftop at the back, which is easily accessed from both bedrooms. This rooftop space delivers two functions at different times, the first is for private bedroom terrace as mentioned, while the second acts as a rooftop stage for wedding ceremony which visionally connects to the backyard downstairs. An outdoor wide exposed aggregated stairs lead shortcut to this rooftop which separates from an indoor staircase. It also acts as a welcoming route for the wedding guests as the light shines and reflects on the concrete canvas.

    Since the architecture is a background of various task in this place together with portraying characteristics of the city and easy to maintain, a local material is used, which is a soft grey granite tiles on the entire exterior wall. It is also suitable for any theme of wedding ceremony as a neutral colour which is easily match with all kinds of decorations. Other materials are used such as, natural woods for relaxation senses, while black decoration elements within an interior space for more luxury. Moreover, tempered glass window is used for taking panoramic view along the West, which allows for widely opening to connect indoor and outdoor space.


    [CIVIL ENGINEER | Chittinat Wongmaneeprateep
    CONTRACTOR | DWN Builder
    INTERIOR CONTRACTOR | TRIGON construction]

PROJECT Casa Gana
TYPE residential + small wedding Venue
LOCATION Pakchong, Nakornratchasima, Thailand
OWNER Papawin Kangwanwatana
SITE AREA 664 sq.wah
USED AREA 378 sq.m.
STATUS construction

North-Eastern of Thailand, 3 hours’ drive from Bangkok, Khao Yai, a well-known suburbs tourist spot with a healing environment, where the site is settled. A six hundred square wah is surrounded by nature with the stunning view of gigantic hills at the back of the site, where is the perfect location for being a vacation villa to escape from the chaotic city, and the wedding venue for small-medium cerebration party which gives privacy among aesthetic ambient.

This villa is located at the end of the site to get the most advantage from the elegant view and the most privacy, leave the large area in front of use space for future land use. The solid feature was applied at the front to avoid non-admirable view across the road, by using heavy and huge wall surface. To create an attraction with extremely different perception from the visitor, a narrow opening lead to the restful main entrance court in which almost square shaped, at the heart of the villa, opening to the sky with the tree before entering to the relaxing space indoor.

Two storeys function suitable for two usability purpose at a time, either a vacation villa or wedding venue. At the first floor, an open-plan living space, with entire glass window along west side giving panoramic frame of view in which flowingly connects an indoor space to a backyard by a longitudinal outdoor terrace, serving flexible activities from different groups, as a vacation villa for family and friends or a garden venue for wedding party. Besides, the private zone is placed at the North, bedroom and outdoor bathtub then take the small garden view. On the other hand, a party-space room type with two bedrooms is for family and group traveller. Since all the rooms are compacted at the front, the greatest view is wide opened through the rooftop at the back, which is easily accessed from both bedrooms. This rooftop space delivers two functions at different times, the first is for private bedroom terrace as mentioned, while the second acts as a rooftop stage for wedding ceremony which visionally connects to the backyard downstairs. An outdoor wide exposed aggregated stairs lead shortcut to this rooftop which separates from an indoor staircase. It also acts as a welcoming route for the wedding guests as the light shines and reflects on the concrete canvas.

Since the architecture is a background of various task in this place together with portraying characteristics of the city and easy to maintain, a local material is used, which is a soft grey granite tiles on the entire exterior wall. It is also suitable for any theme of wedding ceremony as a neutral colour which is easily match with all kinds of decorations. Other materials are used such as, natural woods for relaxation senses, while black decoration elements within an interior space for more luxury. Moreover, tempered glass window is used for taking panoramic view along the West, which allows for widely opening to connect indoor and outdoor space.


[CIVIL ENGINEER | Chittinat Wongmaneeprateep
CONTRACTOR | DWN Builder
INTERIOR CONTRACTOR | TRIGON construction]

  • + 4