• House SN

    PROJECT House SN
    TYPE private residence
    LOCATION Krungthep-Nonthaburi 56 Rd., Bangkok, Thailand
    OWNER Ms.Papidchaya + Mr.Patipan Khecharaputra
    SITE AREA 94 sq.wah (376 sq.m.)
    USED AREA 307 sq.m.
    STATUS construction permission
  • House SN, a house settling in an urban area of West Bangkok, on a 376 square meter trapezoid land shape. This house is designed for a couple with 2 kids, which mother and kids are the main users. Within site context and owners’ condition, security is the most concern of creating space and relationship between inside and outside of the house. Therefore, House SN, project name, stands for ‘safe and nature’.

    Primary purpose is to conceal the house from outsiders, but still allow natural daylight and connect with green space, thus it portrays on an overall mass which neither contains all solid nor void, but voids are overlaid by solids. An extrusion of solid plane, mainly as an external South-West shading device, at the back of the house is designed to cover private space on the upper floor. It is not only to conceal owners’ privacy, but also creating an indirect daylight across void as a glimpse through interior space. An elevated roof on half part of the house generates the differences of levels, which create void that allows natural daylight through the upper space to the ground floor.

    For an interior space within the area of 307 square meter, an initiative design is to create a connected space between interior space and green space. First Floor layout is designed as an opened plan with a consideration of owners’ daily routine and kids’ safety. The green pocket space inserting in double volume dining area, is intended to share and connect between the 1st floor with a library and multi-purpose area on the 2nd floor. While most walls are solid, there is a skylight connected from upstairs down to downstairs living area, which allow natural daylight into the house and light up interior spaces. There are 3 bedrooms connected to 1st floor courtyard but also covered by solid plane to keep owners’ safety and privacy.

    [CIVIL ENGINEER | Chittinat Wongmaneeprateep]

PROJECT House SN
TYPE private residence
LOCATION Krungthep-Nonthaburi 56 Rd., Bangkok, Thailand
OWNER Ms.Papidchaya + Mr.Patipan Khecharaputra
SITE AREA 94 sq.wah (376 sq.m.)
USED AREA 307 sq.m.
STATUS construction permission

House SN, a house settling in an urban area of West Bangkok, on a 376 square meter trapezoid land shape. This house is designed for a couple with 2 kids, which mother and kids are the main users. Within site context and owners’ condition, security is the most concern of creating space and relationship between inside and outside of the house. Therefore, House SN, project name, stands for ‘safe and nature’.

Primary purpose is to conceal the house from outsiders, but still allow natural daylight and connect with green space, thus it portrays on an overall mass which neither contains all solid nor void, but voids are overlaid by solids. An extrusion of solid plane, mainly as an external South-West shading device, at the back of the house is designed to cover private space on the upper floor. It is not only to conceal owners’ privacy, but also creating an indirect daylight across void as a glimpse through interior space. An elevated roof on half part of the house generates the differences of levels, which create void that allows natural daylight through the upper space to the ground floor.

For an interior space within the area of 307 square meter, an initiative design is to create a connected space between interior space and green space. First Floor layout is designed as an opened plan with a consideration of owners’ daily routine and kids’ safety. The green pocket space inserting in double volume dining area, is intended to share and connect between the 1st floor with a library and multi-purpose area on the 2nd floor. While most walls are solid, there is a skylight connected from upstairs down to downstairs living area, which allow natural daylight into the house and light up interior spaces. There are 3 bedrooms connected to 1st floor courtyard but also covered by solid plane to keep owners’ safety and privacy.

[CIVIL ENGINEER | Chittinat Wongmaneeprateep]