• S16 Re-Townhome

    PROJECT S16 Re-Townhome
    TYPE Residential
    LOCATION Sathit Kiatkrajai
    OWNER Sukhumvit 16, Bangkok.
    SITE AREA 20 sq.wah
    USED AREA 153 sq.m
    STATUS bidding
  • S16 Re-Townhome, a renovation of an existing townhouse, is designed for a couple with kids. Within a limited space, function, natural ventilation and circulation are the most concern of creating space and relationship between each section. The primary concept is to create a wider space which is able to allow natural daylight and connect with green space.

    Initiative design of this townhouse was directly focused on renovating 2 floor-townhouse with an extension 3rd floor. Instead of reducing area boundaries of each facilities, elevating the space up to the 3rd floor, to create an extra area for more bedrooms.

    For an architectural element, skylight is integrated at the mid-part of this townhouse’s existing roof, to increase daylight to center hall area of 2nd floor, down through the proposed void to the 1st floor living area. Material using relies on brightness and clearness of space which are white color tone and bright wood material, which creating comfortable atmosphere.

    Front facade pattern refers from the stairs step, from 2nd floor activity room up to mezzanine floor bedroom. Solid white plane to cover stairs’ structure and conceal private space, while glass void covers the rest, to allow sunlight in semi-public area. It also helps increasing connection between inside and outside of the townhouse.

PROJECT S16 Re-Townhome
TYPE Residential
LOCATION Sathit Kiatkrajai
OWNER Sukhumvit 16, Bangkok.
SITE AREA 20 sq.wah
USED AREA 153 sq.m
STATUS bidding

S16 Re-Townhome, a renovation of an existing townhouse, is designed for a couple with kids. Within a limited space, function, natural ventilation and circulation are the most concern of creating space and relationship between each section. The primary concept is to create a wider space which is able to allow natural daylight and connect with green space.

Initiative design of this townhouse was directly focused on renovating 2 floor-townhouse with an extension 3rd floor. Instead of reducing area boundaries of each facilities, elevating the space up to the 3rd floor, to create an extra area for more bedrooms.

For an architectural element, skylight is integrated at the mid-part of this townhouse’s existing roof, to increase daylight to center hall area of 2nd floor, down through the proposed void to the 1st floor living area. Material using relies on brightness and clearness of space which are white color tone and bright wood material, which creating comfortable atmosphere.

Front facade pattern refers from the stairs step, from 2nd floor activity room up to mezzanine floor bedroom. Solid white plane to cover stairs’ structure and conceal private space, while glass void covers the rest, to allow sunlight in semi-public area. It also helps increasing connection between inside and outside of the townhouse.