PROJECT | IN-SIGHT house
TYPE | private residence
LOCATION | Paholyotin, Bangkok, Thailand
OWNER | Mr. Chatchai Kongdachudomkul
CIVIL ENGINEER | Chittinat Wongmaneeprateep
SITE AREA | 29 sq.wah
FLOOR AREA | 277 sq.m.

An existing structure of a 3-storey townhouse had to be converted into a new home for a couple with a baby. There is no enough space for raising their child, together with some disadvantages from this type of building which has no green space area and natural sunlight, thus, the primary concept is to create more space which can allow for daylight, natural ventilation, and garden inside.

Initiative design of this building was directly portrayed into simple 6 boxes which are 3 existing and 3 expanding. Some of the boxes are converted to be an outdoor open space area, which are courtyard with large tree, and roof top garden. Moreover, the expansion one on the second floor which is used as an activity room, was elevated up in order to create a dynamic space with an ‘eye-sight’ that parents are able to see their child staying in every space even when they stay in another room. This makes the family stay close to each other. Not only the eye sight, but the linkage space between each space inside the house also allow daylight in order to save electricity expense and make the house bright.